Duminică, 11 Decembrie 2016, Părintele Vincentiu va participa la slujba de hram a Bisericii Ortodoxe Române „Sfântul Nicolae” din Woodside, New York. Adresa Bisericii „Sfântul Nicolae” este 45-03 48th Avenue Woodside NY 11377. Sfânta Liturghie va fi săvârșită de către PS Ioan Casian de Vicina, înconjurat de un sobor de preoți.

Credincioșii români din statul New York au sărbătorit duminică, 23 octombrie, hramul bisericii mănăstirii noastre. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, a sfințit pictura interioară a locașului de închinăciune, executată de către Pr. Andrei Chiriac și d-na preoteasă Elisa Ștefana, pictori de la Mănăstirea Vlădiceni din România.

După slujba sfințirii picturii, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți din cadrul Arhiepiscopiei, după care a oficiat și slujba parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii sfintei mănăstiri trecuți la Domnul. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae a subliniat faptul că sfințirea picturii interioare a bisericii reprezintă încununarea a 15 ani de strădanii ale credincioșilor, timp în care a fost construită biserica, achiziționată o casă pentru viețuitori, și amenajat un arhondaric pentru pelerini.

Înaltpreasfinția sa a vorbit apoi despre semnificația pe care pictura o reprezintă în viața liturgică a bisericii. Incinta mănăstirii a fost neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioși care au participat la slujba de sfințire și la Sfânta Liturghie. Răspunsurile la strană au fost date de către corul Parohiei „Sfântul Nicolae” din Woodside, New York.

La sfârșit, toți pelerinii au participat la o agapă festivă pregătită de către obștea mănăstirii.Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae a adresat mulțumiri tuturor celor care s-au ostenit și au contribuit de-a lungul timpului la construcția bisericii și la finalizarea picturii interioare.